Társasház-felújítási kézikönyv

A Projectdoctor bemutatja:

LEHETETLEN KÜLDETÉSBŐL SIKERSZTORI:

HOGYAN vezényeljünk le egy TÁRSASHÁZ-FELÚJÍTÁSt infarktus nélkül?

Egy közös képviselő számára gyakran válik rémálommá egy társasház felújításának előkészítése és lebonyolítása. 

Lehetetlen átlátni, hogy pontosan mi és mennyi ideig tart, melyik árajánlat valós és tartható, melyik vállalkozó megbízható, lesz-e elég önereje a háznak, és hogyan fogják majd mindezt kifizetni...?

És akkor még ott vannak a lakók…

… a teljhatalmú közgyűlés, ahol mindenki “szakember”, és minimum mérnöknek, jogásznak, kommunikációs szakembernek, pszichológusnak, műszaki ellenőrnek valamint könyvvizsgálónak kell egyszerre lennie a közös képviselőnek, ha meg akar állni előttük a lábán.

A kézikönyv segítséget nyújt abban, hogy:

 • tisztán láss minden részletet a felújítással kapcsolatban
 • képes legyél megtervezni az előkészítési és megvalósítási folyamatokat és feladatokat
 • magabiztosan tudd kiválasztani a vállalkozókat, és együtt dolgozni velük, hogy a felújítás sikeres legyen

Rengeteg gyakorlati kérdésre ad választ.

Kitér például olyan kényes kérdésekre is, hogy mikor, milyen taktikával kell kiküldeni a döntéselőkészítő anyagot.

Vagy hogy mit tartalmazzon a jegyzőkönyv, hogy utólag ne merülhessen fel semmilyen probléma, és ne kelljen egy új közgyűlésen – a lakók morgolódása közepette – újra napirendre tűzni a témát.

Ezzel a kézikönyvvel egy pontos forgatókönyvet kapsz a kezedbe. 

Így felkészülten és magabiztosan foghatsz hozzá a felújításhoz, és a lehető legkevesebb problémával, mindenki megelégedésére tudd majd levezényelni azt.

Ez a forgatókönyv a nyugalmad záloga.

ÜdvözÖLLEK!

Czabarka Mihály vagyok, társasház-felújítási stratéga. A "projektdoktor" becenevet az ügyfelektől kaptam hálaképpen, mivel annyi bukásra álló pályázatot mentettünk meg sikerrel.

Mérnök, közgazdász, épületenergetikusi, beruházás-lebonyolítói és társasház-kezelői végzettségeimmel társasházak felújításának tervezésével, kivitelezésével és menedzselésével foglalkozom 22 éve.

Banki háttérrel, egy multi pénzügy vezetőjeként, majd egy társasházfejlesztésben érdekelt építőipari cég vezetőjeként bőven volt alkalmam elsajátítani a biztonságos forrásszerzés fortélyait, a kivitelezők és alvállalkozóik észjárását, illetve a hétköznapi és a projektszerű működés összehangolását. 

Tudom, hogyan lehet kockázatmentesen, a legnagyobb megtérüléssel felhasználni a rendelkezésre álló forrásokat – és ezt szeretném veled is megosztani.

A könyvben több, mint 500 társasház felújítási terveinek vizsgálatát, 1.000 közgyűlés, illetve 15.000 lakás és 150 megvalósult felújítási projekt tapasztalatait foglalom össze.

Czabarka Mihaly
1002
FELÚJÍTÁSI TERV
294
SIKERES FELÚJÍTÁS
29.974
LAKÁS
100%
NYERTES PÁLYÁZAT
105
MEGMENTETT PROJEKT

EZT MONDJÁK A KÖNYVRŐL MÁS SZAKEMBEREK:

Szalai Gabriella

SZALAI GABRIELLA
Magyar Energia-hatékonysági Intézet

"Egy olyan könyvet tart most kezében, mely az átgondolt, lépésről-lépésre való előkészítést segíti.

Hiánypótló anyag, hiszen egy társasház átfogó felújításánál bizony számos zökkenővel kell szembenéznünk. De megéri belevágni!"

Érces Miklós

ÉRCES MIKLÓS
IB ELNÖKE

“Nyílt őszinteséggel ír olyan témákról, amik eddig tabuként voltak kezelve a magyar építőiparban.

Felújítás, vagy építkezés előtt kötelező olvasmány. Sajátos stílussal teszi közérthetővé a társasházak világát.”

Körtvélyesi Norbert

KÖRTVÉLYESI NORBERT
CÉGTULAJDONOS

"Mihály alapossága és szakmai hozzáértése segített, hogy ez a felújítás ne rémálom legyen, hanem egy átlátható, jól tervezhető, tudatos folyamat.

Ez a könyv végig minden fontos gyakorlati információt, praktikát és szaktudást biztosított a számunkra.”

EGYSZERŰ VÁLASZOK, GYAKORLATI MEGOLDÁSOK:

Részletes forgatókönyv az ötlettől a befejezésig

Alaposan kidolgozott útmutató, ellenőrzőlisták és teljes ütemterv a tervezés, a szervezés és a megvalósítás fázisaira

Forrásszerzés és finanszírozás az
LTP-k megszűnésével

Pályázatok, támogatások és speciális hitelek. A hitelképesség megvalósítása, és minden, ami a sikeres pénzszerzéshez kell

Útmutató a lakók együttműködésének megnyeréséhez

A döntéselőkészítő anyag elfogadtatásától a háborgó, kekec tulajdonostársak kezeléséig - mindenre van megoldás

Hogyan navigálj az alvállalkozók és kivitelezők tengerében

Árajánlatok értékelése, megbízható kivitelezők választása és a munkálatok irányítása állandó stressz és a társasházat veszélyeztető faktorok nélkül

"Misi már az első megbeszélésen megszüntette a döntési tényezőkről agyalást a fejemben. Segített egyszerűsíteni, átlátni azt a ködös helyzetet, ami bennem van. A rámömlő rendezetlen információáradat és az elképzeléseink között megteremtette az egyensúlyt, és utána mosolygósan és kisimultan búcsúztam tőle. Olyan megkönnyebbülés volt, mint hosszú idő után először beleszívni a szabadság levegőjébe.”

- Panni Norbert, Közös képviselő

A KÖNYVBŐL MEGTUDHATOD:

 • Hogyan bizonyosodj meg róla még a döntéselőkészítési anyag elkészítése előtt, hogy lesz-e elegendő önereje a háznak 
 • Pontosan milyen tényezőktől függ, hogy hitelképes-e a társasház, és min kell változtatni, hogy a bank tárt karokkal fogadjon
 • Mik a legjobb finanszírozási megoldások a megszűnő támogatások és pályázati pénzek helyett
 • Hogyan prezentáld a döntéselőkészítési anyagot, hogy állni tudd a sarat a lakók kérdéseinek kereszttüzében
 • Mitől lesz hiteles a lakóközösségnek az ajánlat, amiről dönteniük kell - és hogyan védd ki a lakók “majd a sógorom megcsinálja” elképzeléseit
 • Mi alapján tudod felmérni, hogy a tervezett időtartam, költségvetés és műszaki tartalom tarható lesz-e
Társasház finanszírozás
 • Hogyan válassz olyan vállalkozókat, akik be is fejezik a munkát – egy olcsó vállalkozó sokszor a ház hitelképességébe is kerülhet…
 • Hogyan számold ki, hogy mennyibe fog kerülni a felújítás, majd mennyi lesz az energiamegtakarítás lakásonként
 • Ki fogja egyben tartani a munkákat, ki miért felelős, és hogyan legyen teljes kontrollod a vállalkozók felett
 • Mit éri meg kiszervezni és mit nem - mi alapján tudod ezt előre eldönteni
 • Hogyan készítsd fel a lakókat a felújítással járó felfordulásra, hogy minimálisra csökkentsd a panaszokat és a reklamációt
 • Hogyan szerződj a kivitelezőkkel, hogyan lehet elkerülni azt a sok problémát, ami lépten-nyomon felmerül a felújítások során
Társasház-felújítás terv

MIÉRT ÉRDEMES MEGVENNED EZT A KÖNYVET?

Szeretnél egy forgatókönyvet, hogy mit nézz át, javíts meg, hogyan készülj fel egy felújítási döntésre és végrehajtására?

Szeretnél egy részletes útmutatót arra, hogyan tervezhetsz, szervezhetsz, fejezhetsz be egy felújítást önállóan?

Szeretnél egy ellenőrzőlistát, ütemtervet, hogy hol tartasz, milyen lépésekkel és mennyi idő alatt készíthetsz elő és valósíthatsz meg egy felújítást? 

Szeretnéd elkerülni az elhúzódó, utólag is vitatott, rosszul jegyzőkönyvezett és nehezen végrehajtható felújítási közgyűlési döntéseket?

Jó lenne egy használati útmutató a lakók kekeckedéseinek elkerülésére, vagy a trükkösen játszó iparosokhoz?

Nem szeretnél elveszíteni támogatásokat, elmulasztani pályázatokat?

Nem szeretnéd, ha több évig elhúzódna a projekt (sokkal gyakoribb, mint gondolnád), és aztán az ebből eredő áremelkedések, illetve elmaradt megtakarítások veszteségeiért neked kelljen felelni?

Szeretnél egy okos megoldást a társasházad pénzgazdálkodáshoz, hogy a pénzetek vásárlóereje ne veszítsen évente többet az értékéből, mint amennyivel az árak nőnek?

Tudni szeretnéd, hogy mire ügyelj, hol vannak a banánhéjak a rendes működés megvalósítása, helyreállítása és fenntartása során?

Tudni szeretnéd, hogy hogyan válhat a házatok lépésről lépésre alkalmassá a felújításra?

Olyan épülettel van dolgod, ahol a mesterségesen alacsonyan tartott közös költségek, a tisztázatlan működési feltételek, vagy a bizonytalan tulajdonosi vélekedések gátolják egy felújítás sikerét?


Ha ezekből a kérdésekből akár egyre is "igen" a válasz, akkor neked írtam ezt a könyvet.

Nem egyetemi oktatásra, hanem gyakorló közös képviselők számára, és a felújításban érintett szakemberek, tulajdonosok számára készült. 

Rengeteg sikeresen levezényelt és megmentett társasház-felújítási projekt tapasztalatain alapul, és biztos vagyok benne, hogy neked is segítségedre lesz.

Rendeld meg, olvasd el, és használd nap mint nap. Legyen a te felújítási projektjed is sikersztori!

visszajelzések

"Amikor már kevés vagy, magad nem boldogulsz, akárkihez fordulsz, segítséget nem, csak kritikát, vagy gúnyos mosolyt kapsz, a családod pedig tehetetlenül nézi, ahogy elsüllyedsz a feladatban és fejreáll veled a világ... akkor kell valami plusz, valami extra, valami különleges. Én ezt Mihályban megtaláltam."
– Asztalos Ágnes, Közös képviselő

"Mihály elképesztően szerteágazó szaktudását volt szerencsém személyesen is megtapasztalni, letesztelni az oktatási központunk ingatlanfejlesztésének elindításakor, ezért nagyon vártam, hogy könyv formájában is elérhetővé tegye."
– Körtvélyesi Norbert, Tulajdonos

"11 éve próbálkozunk a felújítással és még a döntésig sem tudtuk eljutni. Az átok most megtört. A precízen kimunkált anyag és a közgyűlési válaszok is átgondoltak voltak. Könyvelőként is megnyerte a bizalmam és a szomszédokat is tiszta szívvel bíztattam a szavazásra. Köszönjük a bátorítást!” 
– Fogarasi Melinda Camilla, Tulajdonos

"Kevés olyan szakértő van, aki néhány óra alatt milliókat tud keresni, illetve megtakarítani egy társasház közösségének. Misi egy ilyen szakértő".  
– Weiser István, cégtulajodonos, író

"Ez a könyv egy kreatív injekció. Kimentett a különböző lehetőségek részleteitől túlpörgött agymunkából, tele lettem ötlettel, és alig vártam a végét, hogy végre dönthessek az elakadásaimban!  
– Gyarmati Lajos, Közös képviselő

"Nekem nagyon tetszik Mihály hozzáállása és már nagyon régóta követem. Tisztelem azt az igyekezetet, hogy segít más közös képviselőkön úgy, hogy le tudja rövidíteni nekik a fejlődési folyamatot!"
– Mucsi Roland, Társasházkezelő

“Mihály nevét még fogjátok hallani. Ahogyan ilyen fiatalon kiáll, beszél, értéket és gondolatot oszt meg az valóban erősíti a hitünket a jövő generációjában. Köszönjük Mihály, hogy itt voltál!”

– Németh Zoltán számvizsgáló, tulajdonos

„Ha nem találtam volna rá a Projectdoctorra, akkor már rég elsüllyedtem volna a szégyentől. Túl nagy ez a ruha, amit a felújítással rám aggattak. Nehéz beismerni, de az ügyeletek és a család mellett nincs időm ezzel foglalkozni, így még azzal sem, hogy tanulgassam és mindenhova én járkáljak. Az Egyetemen minden máshogy volt. Kell ez a plusz, hogy nyugodtan aludjak!”

–– Dr. Volk Gábor közös képviselő

„Egy kib*szott, két lábon járó svájci bicska vagy! Minden felmerülő felújítási problémánkhoz van megfelelő készleted!”

– Mészáros Ferenc közös képviselő

© 2019 Projectdoctor Kft. Minden jog fenntartva.